MARKEDET 2024

Velkommen til det historiske marked

Grethe Lausen Jørgensen var i 2022 for første gang med til Hertug Hans Festival med sine keramik-ting. Det blev en så stor succes, at hun endnu engang vender tilbage, når handelsbyen Haderslev vokser sig større med historisk marked under Hertug Hans Festival fra 31. maj til 2. juni 2024. 


Grethe har unika-krus, krukker, potter og fade i lertøj i stor stil med på markedet, der også kommer til at bugne af andre spændende ting.

 

Under Hertug Hans Festival kan du finde store og små boder med sølv, pileflet, ting, der er drejet af træ, hør- og uldstof, knive, ingredienser til kryddersnaps, honning og meget, meget mere i parken. 

Blandt andet kan du møde Historiske Glas fra Aarhus, der vender tilbage med tjekkiske mundblæste glas, der er frie kopier af museerns originale glas. Med sig har Historiske Glas også de berømte Game of Thrones-glas og -kander..


Markedet spænder fra vikingetiden til renæssancen. Fra vikingetiden kommer guldsmedjen Ravnsgård Smykker. Bag den står Mathias Olsen, der kopier af fund fra dansk olditd med fokus på vikingetiden. Smykkerne er lavet i tæt samarbejde med de metaldetektorfolk der gør originalfundene, og kopierne er derfor meget tro mod originalerne.


Den lokale pilefletter Jørgen Poulsen er fast gæst på markedet.

I år kan vi desuden også byde velkommen tilbage til den store sølvbutik De4ser, der kommer med smykker i guld og bronze samt masser af krystaller og sten. 


Dertil kommer dygtigere formidlere med spændende beretninger og viden om syning, broderi, våbenkunst fra vikingetiden til 1600-tallet, og så bliver der mad i mange afskygninger. Blandt andet kotellet i svøb ala renæssancen og pandekager. Hvis du ikke helt ved, hvor du skal begynde, kan du begynde hos spåkonen eller bare suge til dig.

 

velkommen til det historiske marked.