ROVFUGLE 2024

Mærk suset fra en rovfugl

Walshamr har deltaget i mange middelalder- og vikingemarkeder og her formidlet den spændende historie om jagt med rovfugle.

Rovfuglens flugt hen over himmelen er imponerende, og at se de smukke fugle tæt på er for de fleste en stor og mindeværdig oplevelse. Gennem årtusinder har jagt med luftens jægere da også ikke blot været en sport for adelige, men en vej til overlevelse.


Den historie bliver levende, når falkonererne fra Valshamr sammen med deres fugle vender tilbage til historiske marked i Damparken under Hertug Hans Festival fra 31. maj til 2. juni. I 2022-udgaven af festligheden var de et af højdepunkterne under den tre dage lange festival.


Under dette års festival får børn og voksne derfor en enestående mulighed for igen at komme helt tæt på både høg og falk – og måske endda holde en rovfugl på hånden, mærke vægten af den og stille og roligt stryge de skællede fødder og drabelige kløer. Hvis vejret er til det, bliver fuglene også sluppet løs, og her kan man så mærke suset fra de smukke fugles fart. 


Valshamr deltager ved mange middelalder- og vikingemarkeder, og specialet er den historiske formidling om jagt og især brugen af rovfugle til jagt.


Med sig har Valshamr blandt andet Loke – en Harris høg fra 2018. Ifølge Valshamr er
Loke en tillidsfuld og tålmodig fugl, som hellere sidder på handske end på sin pind. Han lader sig også gerne holde af publikum, så længe de ikke har glimmer eller lyserød pels på….

 

Valshamrs fugle er trænet til publikum men al fremvisning foregår på fuglenes præmisser.


I Hertug Hans Festival glæder vi os til at byde velkommen til de smukke fugle og deres ejere. 

Walshamr


er sponseret af