DUKKER OG MASKER 2024

Sønderjysk Figurteater lukker op for en magisk verden med dukker og masker i alle størrelser, når der er Teater i Teltet under Hertug Hans Festival fra 31. maj til 2. juni.


Indenfor og udenfor - alt efter vejret - kan børn og barnlige sjæle mellem forestillingerne lege med marionetdukker og spille med masker, hjulpet af nogle af Sønderjysk Figurteaters dukkeførere og maskespillere.


I 2022 bød Sønderjysk Figurteater på den livagtige fortælling om hertug Hans' apoteker, Antonius Bate. Sidste år var teatergruppen klar til at tage frygtløse børn og voksne med til en forestilling, hvor publikum kom helt tæt på den magi, mystik og overtro, der herskede på hertug Hans' tid, og her i 2024 handler det om hertugelig pli og opførsel. 


Sønderjysk Figurteater, der har base i Haderslev, har eksisteret siden 2010 og har altid lavet sine egne stykker. Teatret har siden starten spillet på både dansk og tysk i hele det dansk-tyske grænseland. 


Inspirationen til alle spil kommer fra den italienske maskekomedie Commedia dell’arte, der med grotesk humor beretter om dagliglivet i 1500-tallet – og selvfølgelig finder spillene sted i samspil med tilskuerne.


Sønderjysk figurteater
Den sultne larve[23]
renaissance-kompagniet[57]
Maske og dukke i samspil[52]
Susanne Schoppmeier Foto Holger Ceglars IV kopi