I Hertug Hans Festival glæder vi os til at byde velkommen til rigtig mange dygtige og spændende formidlere af gamle håndværk, kunst og kunsthåndværk fra den 30. maj til 1. juni 2025. På det levende marked fortælles historien i både børne- og voksenhøjde - og der er selvfølgelig også mulighed for at gøre en god handel - og få lidt at spise. Aktørlisten bliver løbende opdateret frem mod Hertug Hans Festival - se hvem der er med ved at scrolle ned.
Markedet er åbent
Fredag den 30. maj: Klokken 10-18
Lørdag den 31. maj: Klokken 10-18
Søndag den 1. juni: Klokken 10-15
Der er gratis entré
Husflid, håndarbejde og handel -->
Håndværk og kunst -->
Krigere og krigskunst -->
Mad og drikke -->
Musik og gøgl -->
Dyr -->
Formidling og leg -->
Marianne Siig - Historisk håndværk i form af plantefarvet uldgarn, nålebundne strømper/huer samt brikvævede bånd.
*
Fruerne - Bettina, Helle og Birgitte er Fruerne. De flotte damer fra renæssancen formidler en blanding af håndarbejde i form af væveri, snore og broderi. De har desuden lidt salg af broderitråd i det ene telt.
*
Gajdur - er du til læder og middelaldertøj til store og små, så er Gajdur stedet. Hjemmeproduceret og af høj kvalitet finder du tasker og bælter af læder samt middelaldertøj i lange baner af uld og hør hos Gajdur. Her er alt fra kapper, kofter, hoser, kyser, hatte, strudhætter med mere i uld og hør.
*
Sct. Nicolaus - en stor lejr med fire voksne og fem børn og unge, der lever livet som i middelalderen. Hus Sct. Nicolaus elsker de garn, og der er mulighed for at høre om garn og plantefarvning og måske få et indblik i at slentre, som er en gammel måde at væve snore på.
*
Opus Feminam - Susanne og Marianne viser og fortæller, hvad kvinder arbejdede med i middelalderen - se en rigtig opstadsvæv, hvor der væves og hør mere om plantefarvning og madlavning.
*
Båring Handelshus - står du at mangler et drikkehorn eller måske en træske. Så er Båring Handelshus stedet under Hertug Hans Festival. Handelshuset fylder et telt med masser af sjove og skægge ting, der kan bruges og er gode at have - fra knapper over kurve, stof til spisebestik
*
Den lille urteheks - Mød den lille urteheks, som altid har en gryde i kog. Hos den lille urteheks kan du også hygge dig med at flette et vikingearmbånd - eller måske klappe hendes "kælegrise"
*
Ane Murphy - mød familien Murphy, der lever som i middelalderen. Her kan du hygge dig med forskellige familielege, hygge dig med småhåndværk i form af flettestjerner, nullerstok osv og høre om farver i middelalderen samt krydderier og mad. Familien laver selv sin mad, så mon ikke der bliver en god mulighed for at få en snak om smag og ingredienser i maden i middelalderen.
*
Historicum - Bjarne og Annette Herbst fra Historicum har et hjerte, der banker for historie og formidling. De sælger i år ud af deres sager fra Historicums nu lukkede butik.
Ildsmeden - Det kommer til at hamre og banke i Damparken, når Ildsmeden Jesper for første gang gæster Hertug Hans Festival. Ildsmeden er en ægte landsbysmed i traditionel forstand. Til daglig beskæftiger han sig med restaureringer, formgivning og historieformidling. Under Hertug Hans Festival kan gæsterne blandt andet opleve en lang række gamle smedefærdigheder.
https://www.facebook.com/ildsmed
*
Keramik med sjæl ved Grethe Jørgensen - Grethe kommer med sine flotte ler- og keramikting og demonstrerer, hvordan en århundredgammel tradition for at arbejde i ler virker den dag i dag. Du har her mulighed for at opleve en rigtig middelalderlig sparkeskive, når hun demonstrerer sit håndvær. Der er desuden mulighed for at købe historiske replika - i ler.
https://www.facebook.com/groups/726066987883750
*
Ravnsgård Smykker ved Mathias Olsen. Mathias er uddannet indenfor kultur og formidling ved Odense Universitet. Samtidig har han en grunduddannelse inden for guldsmedefaget. De to uddannelser bruger han aktivt som formidler på markeder, hvor hans smykker udgør udgangspunktet for hans formidling af hverdagen og det mytologiske i vikingetiden. Mathias laver kopier af fund fra primært dansk oldtid med fokus på vikingetiden. Hans smykker er skabt i et tæt samarbejde med de detektor-folk, der har gjort fundene. Som noget nyt bliver der hos Mathias også solgt gode kopier af statuer fra samme periode. Der er også lidt smykker og sten i børnehøjde, så alle kan gå fra markedet med et godt minde.
https://ravengaard.com/jewelry/
*
Pilefletteren Jørgen Poulsen - har du været til Hertug Hans Festival tidligere, har du også mødt pilefletteren Jørgen Poulsen fra Haderslev. Den dygtige pilefletter kan sit håndværk. Han laver alskens flotte kurve i pileflet - og kurve til både den historisk interesserede og det moderne hjem.
*
Smeden Tom - svinger hammeren over sin esse og demonstrerer, hvordan smeden arbejdede i gamle dage.
Ridder Martin og hans musketerer - vender tilbage til Haderslev for at holde ro og orden. Hør om forskellen på en kårde og et sværd.
*
Jotar Skari - En stor gruppe vikinger, der giver den gas og formidler lejrliv, hedenskab og røverhistorier fra den tidlige middelalder.
Mjolnir - Det begyndte med et enkelt bistade og nogle frugttræer, og pludselig endte det med en masse honning. Hvad laver man af honning: Mjød. Hos Mjolnier kan du smage på mjød, sennep, specialhonning, kryddersalte og bjæsk. Alt er fra naturens eget forrådskammer, når kun det bedste er godt nok til det arbejdende folk
*
Hertug Hans Festival - Få en pause og gør et stop hos Hertug Hans Festivals spisebod. Festivalen disker igen op med god mad og drikke for alle.
*
Coetus Runae - Mød Thess og hendes folk, der disker op med godt til ganen til dig og dine i form af pandekager og middelaldermad.
*
Borgmjød - Mød Asger og smag på mjød i alle afskygninger - oplev smagen af middelalder.
*
Mosekonen - Mosekonen har været med til Hertug Hans Festival siden begyndelsen. Igen i år vender hun tilbage med smagsprøver på kryddersnapse, og der er desuden mulighed for at smage og købe god dansk honning.
*
Eliska - fra Haderslev er endnu en gang klar. Hun er kendt som en aktiv og nyskabende forretningskvinde i Haderslev, hvor hun har gjort sine tjekkiske øl, som hun importerer til Danmark, populære.
Den Gyldne Stork - Dorthe fra Den Gyldne Stork serverer sød guf til store og små ganer, når hun åbner sin bod. På menukortet står karamelliserede æbler, som var en stor delikatesse i middelalderen og renæssancen.
Mester Peder & Ildknægten - Den garvede gøgler og knægten sørger for, at alle ligger flade af grin, når de kommer forbi. Og der bliver ikke lagt fingre imellem.
*
Pøbel - Det er folkeligt, festligt og fornøjeligt, og det er er band, der har fået en stor stjerne hos mange unge i Haderslev og omegn.
Gium - Gruppen af Irske Ulvehunde fra Middelalderen vender tilbage til Damparken med en stor lejr. Her vil de formidle den irske ulvehunds historie, og der bliver selvfølgelig også muligt at komme helt tæt på de store hunde.
Historie Haderslev - fortiden bliver levende med lokale fortællinger og aktiviteter for store og små. Prøv at skrive med fjeren.
*
Sønderjysk Figurteater - hvad er der med dukker og masker? Og hvad kan de? Sønderjysk Figurteater åbner teltet for oplevelser, der både er til store og små.
Adresse
Damparken,
Borgervænget,
6100 Haderslev - DK
Åbningstider
Fredag 30. maj 2025 kl. 9-18
Lørdag 31. maj 2025 kl. 10-22.30
Søndag 1. juni 2025 kl. 10-15
Bank
Danske Bank
Registreringsnummer: 9570
Kontonummer: 13151148
CVR
Nummer: 3517 5520
Mobilepay
74362
Legat- og sponsoransvarlige
Lone Selmer
mail: lone@selmer.org
tlf: +45 2235 7044
Inge Rogat Møller
Mail: ingerogatm@icloud.com
Følg Hertug Hans Festival