OM HHF

En festival for hele familien,

der bygger

på Haderslevs historie

Hertug Hans Festival er en folkelig og historisk festival, der med udgangspunkt i Haderslevs  storhedstid fra midten af 1500-tallet og cirka 100 år frem altid afvikles den første weekend i juni i Damparken i Haderslev.


Festivalen har navn efter Hertug Hans den Ældre, der var regerende fyrste over Haderslev og store landområder i det nuværende dansk-tyske grænseland fra 1544 til sin død i 1580.


Festivalen henvender sig til alle aldersgrupper, men vi har særligt fokus på børn og børnefamilier. Vi har tradition for at invitere til en særlig børnedag.  


Festivalen samarbejder blandt andet med Historie Haderslev, Museum Sønderjylland, Visit Haderslev, Destination Sønderjylland, Haderslev Butikker, Forsøgsscenen Haderslev, Sønderjysk Figurteater og er medlem af Haderslev Erhvervsråd.


I Hertug Hans Festival fokuserer vi altid på den gode historie og inviterer alle til at være med og byde ind med gode ideer og inspiration. Det gælder såvel enkeltpersoner som foreninger, virksomheder, organisationer og andre. 


I 2023-udgaven af Hertug Hans Festival fra den 2.-4. juni var der mellem 20.000 og 25.000 besøgende i Damparken.

Kort om foreningen

Hertug Hans Festival er en non-profit forening, der blev stiftet den 25. februar 2013 og har til formål er at afvikle den historiske Hertug Hans Festival en gang årligt.


Foreningen opstod efter nedlæggelsen af Hertug Hans Lauget, der indtil da siden 2003 i samarbejde med Haderslev Kommune havde afviklet historisk marked under navnet Hertug Hans Fest. De frivillige i den nye Hertug Hans Festival ønskede, at Haderslev fortsat skulle have en historisk festival, der hylder byens og egnens unikke historie fra tiden omkring Hertug Hans den Ældre og reformationen.


Hertug Hans Festival er økonomisk uafhængig af kommunale eller økonomiske interesser og finansieres udelukkende af medlemsbidrag, legater og sponsorater. 


Generalforsamlingen er foreningens øverste myndighed.


Bestyrelsen planlægger, skaffer finansiering og sørger med hjælp fra entusiastiske frivillige for afviklingen af festivalen.


Har du lyst til at blive medlem. Så læs vedtægterne og meld dig ind og få indflydelse på tilrettelæggelsen og afviklingen af Hertug Hans Festival.


Et medlemsskab koster 125 kroner årligt pr. person og 200 kroner for en familie.


Se og download powerpoint præsentation af HHF

Bestyrelsen


Formand: Anette Winther Prip,

anetteprip@hotmail.com

tlf. 2851 8507


Kasserer Christa Jessen

ckkjessen@gmail.com

tlf. 2083 9622


sekretær og sponsoransvarlig: Herdis Fyhring Sørensen

fyhring55@yahoo.dk

tlf. 2721 3467


Pr:

Inge Rogat Møller

ingerogat@icloud.com

tlf 2064 2770


Christel Conradsen


Jannick Bay-Christensen


Lone Selmer


Referater fra generalforsamlingen


2023: Referat -

05.10.2023


2022: Referat -

26.10.2022


2021:Referat -

28.10.2021


2020: Referat -

25.10.2020


2019: Referat -

08.10.2019


2018: Referat -

24.10.2018


2017: Referat -

30.10.2017


2016: Referat -

12.10.2016


2015: Referat 21.10.2015


2014: Referat - 27.10.2014


2013: Referat

Støt Hertug Hans Festival

køb Hertug Hans

Vinen

Hertug Hans Festival har sin egen rødvin, Hertug Hans Festival-vinen.

Rødvinen bliver solgt i SuperBrugsen i Haderslev og i Føtex - ligeledes Haderslev. Begge forretninger støtter med fem kroner pr. solgt flaske festivalen


Hvor er den fra?


Vores rødvin er en italiensk rødvin - 14,5 procent - Vino Rosso, der er lavet på druerne Negroamaro (50 procent), Merlot (20 procent), Primitivo (20 procent og Malvasia (10 procent).


Hvad betyder appasimento?


Det betyder, at vinen er lavet af udtørrede druer, der skaber en kraftigere vin, som har en fantastisk fylde og rund smag. Kombineret med den høje alkoholprocent og dens fremhævede tekstur giver det en aromatisk, rig vin.


I Hertug Hans Festivals rødvin skinner "Appassimentostilen" tydeligt igennm. Vores vin er intens, har en mørk farve og en rig bouquet med noter af mørke, saftige brombær, der er domineret af aromaer af tætte skovbær. Vinen er fyldig og intens i næsen og ganen, velafbalanceret med en stor fedme i eftersmagen. Vinen har en perfekt balance mellem bløde tanniner og syreindhold.


Drikkes ved og med?


Den anbefales at blive nydt ved en temperatur på 16-17 grader sammen med rødt, grillet kød, vildt, kalvekød, svinekød, pastaretter og stærkere oste.


Køb?

Vinen koster 80 kroner pr. flaske og kan ud over i Føtex og SuperBrugsen købes ved henvendelse til Hertug Hans Festival. Sendes på købers regning. 


Det gør vi også


Hertug Hans Festival forsøger at nå bredt ud for at gøre reklame og skaffe opmærksomhed om vores arrangement. Vi tager hvert år på venskabsbybesøg i Wittenberg og har gennem flere år deltaget i Historiske Dage i Øksnehallen i København. Vi har også været til lancering af forfatteren Martin Davidsens historiske romaner fra  1500- og 1600-tallet på Nationalmuseet, Christiansborg Slot og senest på Kronborg. Gennem flere år har vi desuden deltaget i julemarkedet på Gram Slot - og så er der også alt det andet.

Lutherstadt Wittenberg


Haderslev har gennem mange år på grund af den unikke reformationshistorie været venskabsby med Lutherstadt Wittenberg i Sachsen Anhalt. I Hertug Hans Festival bestræber vi os på at være med, når Wittenberg fejrer Luthers Hochzeit - historisk festival i anledning af Martin Luthers ægteskab med nonnen Katharina von Bora i ugen umiddelbart efter Hertug Hans Festival. Wittenbergere kommer også hvert år til Hertug Hans Festival.

Historiske Dage i Øksnehallen


Gennem flere år har Hertug Hans Festival deltaget i Historiske Dage i Øksnehallen i København. I forbindelse med reformationsåret 2017 deltog festivalen sammen med Historie Haderslev, Museum Sønderjylland og Historisk Samfund for Sønderjylland. Andre år har vi været tilknyttet forfatter Martin Davidsens stand.

Forfatter-arrangementer


Forfatteren Martin Davidsen er en god ven af Hertug Hans Festival. Og i Hertug Hans Festival har vi bakket op, når han har lanceret sine romaner. Det har ført festivalen til Nationalmuseet i forbindelse med lanceringen af Kongens Brev i 2017, til Christiansborg Slot i 2018 i forbindelse med udgivelsen af Løftet og til Kronborg, hvor første bind i Martin Davidsens nye bogserie om Laurits Bogbinder blev fejret på slottet i 2021. Ved Alle arrangementer har festivalen kunnet gøre reklame for Haderslev og Hertug Hans Festival

Julemarkederne


Gram Slots julemarked har indtil corona-nedlukningen gennem mange år været en årligt tilbagevendende begivenhed. Her har vi haft mulighed for at gøre reklame for Hertug Hans Festival og sælge vores rødvin.

Hertug Hans Festival har også deltaget i julemarkedet i Slesvigske Vognsamling.

Og så er der alt det andet....


Hvert år byder på et hav af aktiviteter, hvor du kan møde Hertug Hans Festival - ude i landet eller hjemme i Haderslev. Nævnes kan Spøttrup Borg, Horsens Middelaldermarked, middelaldermarkedet i Nyborg.

Hjemme i Haderslev deltager Hertug Hans Festival meget gerne ved eksempelvis Lysfesten den 4. maj eller laver pandekager til Black Friday. Vi er også med til den lokale udgave af Historiske Dage. 

Den 3. juli 2022 lavede vi desuden minimarked i Kløften, da Tour de France kørte gennem Haderslev. 

Har du lyst til at være med?