PØBEL 2024

Spillemænd for folket 

Det er folkelig middelaldermusik for moderne ører og af høj klasse, der rammer Haderslev, når det dansk-skånske band PØBEL fyrer op for de musikalske løjer ved Hertug Hans Festival 2024.


PØBEL er – som navnet antyder - musik for folket. Pøbel tager nemlig udgangspunkt i den folkelige middelaldermusik og altså den musik, som helt almindelige mennesker kunne høre på markedspladser og ved festlige lejligheder i middelalderen.


Siden 2013 har truppen leveret inciterende dansemelodier, sang og gedigen senmiddelalderstemning ved et utal af festivaler som blandt andet Tønder Festival, privatfester, firmaevents og andre arrangementer i både ind- og udland. I 2022-udgaven af Hertug Hans Festival var bandet for første gang i Haderslev, og det blev kærlighed ved første anslag og dansetrin.


Iført tidstypiske 1400-tals-klædedragter og et unikt autentisk instrumentarium bestående af bl.a. drejelire, fedel, lut, skalmejer, sækkepiber og diverse middelalderlige trommer omdanner PØBEL middelalderens troubadoursange, salmer og hymner til råswingende folkemusik ud fra tanken om, at kunstmusikken til alle tider har influeret og inspireret almuens musik overalt i Europa.


De fire herrer, der udgør PØBEL er:


MADS KJØLLER HENNINGSEN: Drejelire, skalmejer og fløjter


THOR AHLGREN: Sækkepiber, lut og blokfløjte


LASSE VÆVER JACOBSEN: Fedel


MAGNUS HEEBØLL:Percussion og jødeharper

Pøbel


er sponseret af