FANFARE WITTENBERG 2024

Fanfarer fra Wittenberg 

Hertug Hans Festival kan i 2024 byde velkommen til en helt særlig gæst – faktisk flere.


37 medlemmer af Fanfarenzug Wittenberg kommer nemlig til Haderslev for slå på tromme og blæse i trompet under Hertug Hans Festival.

 

Man vil kunne opleve de gul- og sortklædte medlemmer af fanfarekorpset fra Haderslevs tyske venskabsby flere gange mellem den 31. maj og 2. juni.

 

Fredag den 31. maj vil de give en demonstration på deres kunnen på Gravene klokken 17 i forbindelse med Haderslev Butikkers Skør Fredag, og dagen efter fører de an i det traditionsrige historiske optog, der går fra Wittenberg Plads over Bispebroen, Storegade, Gravene, Torvet og til Domkirkepladsen.

 

Sådan opstod de

Fanfarekorpset opstod som en idé hos Wittenbergs tidligere overborgmester i 1990’erne. Han syntes, at Wittenberg skulle have sit eget fanfarekorps. I oktober 1997 grundlagde 17 musikbegejstrede kvinder og mænd derfor foreningen Fanfarenzug Wittenberg, der i dag tæller cirka 70 medlemmer i alderen fra 7 til 92 år fra Sachsen-Anhalt, Baden-Württemberg, Hessen, Brandenburg, Nordrhein-Westfalen og Berlin.  

 

Korpset er klædt i kopier af landsknægt-påklædningen fra 1600-tallet, og  bærer Sachsen-Anhalts sort-gule farver. Siden grundlæggelsen har korpset hvert år deltaget i den store byfest i Wittenberg, Luthers Hochzeit, som opstod i 1994, og i 2023 skønsmæssigt havde omkring 60.000 gæster fra fredag til søndag.

 

Under Luthers Hochzeit, hvor man fejrer brylluppet mellem Martin Luther og den frafaldne nonne, Katharina von Bora, fører de an i det historiske optog, som tæller omkring 2000 deltagere.

 

Ud over denne opgave drager korpset rundt til andre begivenheder i Tyskland og sætter altså nu for første gang kursen mod den danske venskabsby.

 

”Det bedste ved musikken står ikke i noderne” er et af korpsets slogans. Et andet er: ”Husk og bevar historien og mød det nye med åbent sind.”


Se video med Fanfarenzug Wittenberg

Video: Ove Therkildsen

Tidspunkterne

Fredag 31. maj


Gravene

17.00: Fanfarenzug Wittenberg: Opstilling og afmarch til tur rundt i Haderslev - slutter på Ved Stormklokken


Lørdag 1. juni

Wittenberg Plads

12.15-12.30: Historisk festoptog med pomp og pragt, gøgl og masser af musik. Optoget går fra Wittenberg Plads ad Bispebroen, Storegade til Ved Stormklokken, gennem Haderslev Centrum ud på Gravene rundt om springvandet tilbage til Gravene - og videre ad Bispegade, Apotekergade, Torvet rundt om og ned ad Nørregade. Via parkerings-indkørsel ind på Domkirkepladsen, arr.: Hertug Hans Festival


Domkirkepladsen

13.20: Det historiske optog forlader Domkirkepladsen og går via Apotekergade, Bispegade og Bispebroen tilbage til Damparken, arr.: Hertug Hans Festival


Fanfarenzug Wittenberg


er sponseret af