VIRELAI 2024

Virelai sætter gang i dansen

Kommer du i Damparken under Hertug Hans Festival fra den 31. maj til den 2. juni er det en ganske god idé at tage flade dansesko med. Det meste af Damparkens grønne græstæppe bliver nemlig omdannet til et stort dansegulv, når magiske VIRELAI sætter gang i drejeliren og de andre historiske instrumenter. 

 

VIRELAI er et af Nordens absolut bedste bands, når det gælder folkelig formidlig af musik, dans og festkultur fra middelalderen og renæssancen. Musikken tvinger publikums fødder og krop til at bevæge sig.

 

Musikerne i VIRELAI fandt sammen i 1999 og har siden henrykket alt fra hiphoppere og økobønder, forretningsfolk fra store firmaer til selveste dronning Margrethe. Og selvfølgelig også gæsterne ved Hertug Hans Festival, som er stolte over at have bandet på programmet igen. 

 

Gennem de gamle ballader og dansemelodier arbejder VIRELAI med den nordiske og mellemeuropæiske musiks rødder fra den folkelige middelalder. Det bliver forenet i en helt særlig skønhed, hvor musik, dans og poesi går op i en højere enhed og giver VIRELAI sin helt særlige klang, der vækker så stor begejstring.

 

VIRELAI har gennem årene spillet ved hundredvis af koncerter i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Frankrig og sågar Indien. Overalt sker det samme. VIRELAI oplever gruppen, at musikkens kompositioner og lyd, spillet på de gamle instrumenter, vækker noget genkendeligt i folk, noget vi har til fælles og som gør at middelaldermusik også er aktuel i vores tid. 

 

Hertug Hans Festival er af samme grund stolte og glade for igen i år at kunne byde velkommen til VIRELAI.

 

 

 

Virelai 


er sponseret af