Ridderne kommer 2022

Ridderturnering


Ædel leg på hesteryg med svenske riddere


Kentaur Hästar och Föreställning er fredag og lørdag Knklar til at fyre den af på deres gangere ved Hertug Hans Festival.

Prøv at luk øjnene og forestil dig Christian 4, byggekongen, eller én af hans samtidige. Du kan også tænke De Tre Musketerer.


 

Du bliver nemlig taget direkte med tilbage til renæssancen i 1500- og 1600-tallet, når Hertug Hans Festival fredag og lørdag inviterer til en ægte ridderdyst, der ikke på nogen måde minder om middelalderens kampe til hest.


 

Ved denne dyst på hesteryg arbejdes der med håndvåben, kårder og muligvis også en smule ringrend, som er fortidens svar på den ringridning, vi kender i Sønderjylland i dag.


 

Direkte fra Sverige, med heste, våben og udstyr i den helt store stil kommer Kentaur Hästar och Föreställning. En bereden trup, der med elegance og lune har optrådt for den svenske dronning og turneret rundt i både Sverige, Tyskland og Danmark med deres firbenede venner og et show, der er direkte inspireret af fyrster og adeliges ”lege” i renæssancen.


 

Autenticiteten understreges kun af, at Kentaur Hästar och Föreställning har lavet opvisninger ved både Tøjhusmuseet og Kronborg, og i sensommeren også kommer til at slå deres folder ved Horsens Middelalderfest.


 

Først kommer gruppen dog til Haderslev.


Her vil de fredag lidt efter klokken 13 give de mere end 1100 skolebørn, der deltager i

Hertug Hans Festivals store børnegilde, en forhåbentlig god afslutning på en spændende dag med leg og læring.


Lørdag kan man møde truppen klokken 13.45.


Alle er velkomne til forestillingerne, hvor man også kan møde Ilddrengene.


Foto: Ida Bäckström