Hertug Hans Festival
500 år plus 1521-2021 3.-5. juni 2022
Hertug Hans inviterer til stort gilde i anledning af sin 500 års fødselsdag, og nu kan du komme med.
Der bliver nemlig skruet helt op for festblusset og humøret, når Hertug Hans Festival lørdag 4. juni klokken 19 på foranledning af Hans Nåde inviterer godtfolk og småfolk til fest i det store telt i Damparken. Her serveres der ved et historisk taffel det allerbedste fra 1500-tallets farverige renæssancekøkken, godt krydret med finurlige gøglere, musikanter og små overraskelser undervejs.Ingen kan vide sig sikker - på andet end en lystig aften.
Hertug Hans har i festaftenens anledning bestilt svin og andre gode sager til sine gæster, og hertugens køkkenchef – køgemesteren – følger befalingen.
Køgemesterens festmåltid
Pris pr. kuvert: 229,00 kroner
Svin at stege på Spid m/Sennep
Postei af Flesch, Kalv, And, VIldt,
tørret Frugt, Krydderier
Tart Kykling svøbt i Salvie og røget Flæsk
Puré af Ærter, Ingefær og frisk Mynte
Grøn Rustik Salat af Sommerkål med grønt fra Aarstiden og friske Krydderurter
Stenbagt Brød direkte fra Ovn - Kranse bagt med Spelt
Tart Sydlandske tørrede Frugter kogt i sød Vin tilsat Krydderier og Nødder
Hertugens taffelfest henvender sig til alle, og man kan komme uden forudsætninger. Anette Prip håber, at mange har lyst til at deltage - både med og uden historisk påklædning.
Efter taflet er der ildjonglering ved Mester Peder & Ildknægten i Damparken.