Pøbel 2022

Musik


Pøbel får fødderne til at danse i takt med musikken


Hertug Hans Festival glæder sig til at sige velkommen til det dansk-svenske band Pøbel, der leverer inciterende musik fra middelalderen. 

Det er folkelig middelaldermusik for moderne ører og af høj klasse, der rammer Haderslev, når det dansk-skånske band Pøbel for første gang nogensinde fyrer op under Hertug Hans Festival fra den 3. til 5. juni.


Pøbel er – som navnet antyder - musik for folket. Pøbel tager nemlig udgangspunkt i den folkelige middelaldermusik og altså den musik, som helt almindelige mennesker kunne høre på markedspladser og ved festlige lejligheder i middelalderen.


Siden 2013 har truppen leveret inciterende dansemelodier, sang og gedigen senmiddelalderstemning ved et utal af festivaler som blandt andet Tønder Festival, privatfester, firmaevents og andre arrangementer i både ind- og udland.


iført tidstypiske 1400-tals-klædedragter og et unikt autentisk instrumentarium bestående af bl.a. drejelire, fedel, lut, skalmejer, sækkepiber og diverse middelalderlige trommer omdanner Pøbel middelalderens troubadoursange, salmer og hymner til råswingende folkemusik ud fra tanken om, at kunstmusikken til alle tider har influeret og inspireret almuens musik overalt i Europa.


De fire herrer, der udgør Pøbel, er:


MADS KJØLLER HENNINGSEN:  Drejelire, skalmejer og fløjter

 

THOR AHLGREN: Sækkepiber, lut og blokfløjte


LASSE VÆVER JACOBSEN: Fedel


MAGNUS HEEBØLL:  Percussion og jødeharper