Virelai 2022

Musik


Virelai vender tilbage


Virelai er et af Nordens absolut bedste middelalderbands. Gruppen har turneret det nordlige Europa tyndt og formår altid at få fødderne til helt automatisk at danse hos publikum.

For kendere behøver Virelai ingen præsentation.


Fra hiphoppere og økobønder til punkere, forretningsfolk fra de store firmaer til Gud i kirken og sågar selveste dronning Margrethe den II af Danmark.

Virelai har spillet for dem alle, og ved flere end 500 koncerter i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Frankrig og sågar Indien henrykket også helt almindelige mennesker uden striber på skuldrene.


I sommeren 2021 spillede bandet til stor begejstring for Haderslevs borgere og gæster ved Hertug Hans Festivals fejring af hertug Hans den Ældres 500-års fødselsdag den 29. juni, og i 2015 var gruppen hovednavnet ved festivalen.


Nu bliver det til et genhør og gensyn med det populære band, som hører til blandt Nordens bedste, folkelige formidlere af musik, dans og festkultur fra middelalderen og renæssancen.


Virelai deltager nemlig i Hertug Hans Festivalen fredag og lørdag, hvor gruppens fire medlemmer med deres musik og umiddelbare udadvendthed sætter gang i festlighederne på fornem vis.


Virelai blev dannet i 1999 og er opkaldt efter det oldfranske navn for skønheden ved musik, dans og poesi. Gennem de gamle ballader og dansemelodier arbejder Virelai med den nordiske og mellemeuropæiske musiks rødder fra den folkelige middelalder. Overalt, hvor de optræder, oplever gruppen, at musikkens kompositioner og lyd, spillet på de gamle instrumenter, vækker noget genkendeligt i folk, noget vi har til fælles og som gør at middelaldermusik også er aktuel i vores tid. Musikken tvinger publikums fødder til at bevæge sig.


Hertug Hans Festival er meget glade for, at Virelai har sat kryds i kalenderen ud for fredag og lørdag den 3. og 4. juni. Festivalen ser frem til, at publikum får en magisk, musikalsk oplevelse med Mia Guldhammer på sang, slagtøj og fløjter,
Martin Seeberg på fløjter, bratsch, jødeharpe skalmeje og sækkepibe, Søren Hammerlund på drejelire, mandola og nøgleharpe samt Jacob Lund på davul, darbouka og slagtøj.