Morten Musicus og Ina 2002

Musik og teater


Musikalsk magi med prinsessen og trubaduren


Morten Musicus og prinsesse Ina - Terra Magica - beriger atter en gang Hertug Hans Festival med masser af musik og musialske fortællinger.

En verden af musik og eventyr rammer atter Haderslev, når Terra Magica spiller op med musikalske toner og fantastiske fortællinger ved Hertug Hans Festival i Damparken i Haderslev fra fredag 3. til søndag den 5. juni.


Terra Magica består af middelaldermusik-veteranen Morten Musicus samt historie-fortælleren Ina Nørskov Eskildsen. De er Prinsessen og Trubaduren, som fylder middelaldermarkedet i Haderslev med liv, toner, dans og historier – i flotte dragter og med instrumenter som sækkepibe, skalmeje, cittern, tromme, enhånds-fløjter, hakkebræt, drejelire… plus alt det løse...


Begge er garvede folk. Morten faldt, som han selv fortæller, i gryden som barn og er aldrig kommet op igen. Musik på middelalderens instrumenter er hans store lidenskab, og han har som komponist, tekstforfatter og musiker været aktiv i feltet i årtier.
Syv albums og hundredvis af optrædener i ind- og udland er det blevet til.


På slotte og herregårde, i tv og radio – men allermest på gadehjørner til byfester, til private sammenkomster og firmafester og nu altså atter en gang ved Hertug Hans Festival. I 2019 havde festivalen nemlig også fornøjelsen af hans musikalske rygsæk med alt fra heltekvad, Maria-viser, sjove indslag og masser af instrumental-musik – til kunsten at spille på to instrumenter af gangen.


Ina har fra barnsben været draget mod eventyr og myter og har uddannet sig som fortæller. Lige sosm Morten Musicus har hun været på farten. Fra Anholt til Tyskland og fra Vestjylland til Kongens Lyngby har hun fortalt sine kloge, sjove og lærerige fortællinger.

Fremtiden er hende heller ikke ukendt. Når hun ikke formidler, er hun en dygtig spåkone med tarotkortene som sine hjælpere.

 

Under Hertug Hans Festival kan man opleve de to folde sig ud – som Morten Musicus og historiefortælleren Ina – eller som Prinsessen og Trubaduren.