Markedet

VELKOMMEN TIL DET HISTORISKE MARKED

Markedet


Ligger i Damparken i 6100 Haderslev.

Der er indgang fra Borgervænget eller Klostervænget.

Det er gratis entré.


Der er igen historisk marked fra 5.-7. juni 2020 i Damparken i Haderslev.

FORMIDLING

Aktørerne på Hertug Hans Festivals historiske marked er dedikerede mennesker, der lever sig fuldt ud og ind i middelalderen og renæssancen.

Tøj, håndværk, husflid, mad, levevis og alskens små og store finurligheder er de hver for sig eksperter i. Spørg, og de kan fortælle om alt fra sko, musikinstrumenter til brygning af øl og fremstilling af flotte kjoler, kurve og våben. De er levende historieformidlere, der glade og gerne fortæller.

MAD

Der er mulighed for at få masser af mad, der er inspireret af renæssancens opskrifter. Blandt andet har gæsterne mulighed for at deltage i et festligt - og ganske uhøjtideligt renæssancetaffel, hvor den gode mad kombineres med musik og gøgl.


ØLLET

Øl var datidens vand. Alle - også børn - drak det både morgen, middag og aften, for vandet blev man syg af. Ved Hertug Hans Festival fortalte Kenneth Smed fra Ribe, hvordan øllet blev fremstillet.

FOR BØRN

Hertug Hans Festival er mange oplevelser for især børn. Her bliver små børn store, og store bliver små. Her er et glimt fra Hertug Hans Festival og ridderskolen med Ridder Martin og hans svende.

KJOLEN

Der er lagt masser af kærlighed og timer i de dragter, man kan se på Hertug Hans Festival. Bettinas  flotte kjole eksempelvis er lavet efter et maleri af den tyske maler, Cranach. Alt er hjemmelavet.