Våbenskjold - pressemeddelelse

Børn giver hertug Hans et nyt våbenskjold

 

Stor kreativitet sætter dommerpanel på arbejde. Flere skoler har bidraget til Hertug Hans Festivals våbenskjoldkonkurrence. Der er præmier til de bedste – og alle skjold kommer op at hænge i gågaden som bannere forud for Hertug Hans Festival.

 


Græssende køer på en solfyldt, grøn eng, en kirke, en fodbold, Slivsøen og en Kitty Cat. Kreativiteten fejler ikke noget hos de skolebørn, der ved årets begyndelse tog Hertug Hans Festivals udfordring op. Giv Hertug Hans et nyt våbenskjold i anledning af hans 500 års-fødselsdag – og tag udgangspunkt i det gamle hertug-skjold og din egen hverdag, lød opgaven.


 

Det er der nu kommet en række helt nydesignede våbenkjold ud af. Skjold, der er skåret ud af træ, malet på pap eller, hvor der er brugt eksempelvis uld og perler.


 

En af de klasser, der har taget udfordringen op, er 4. klasse fra Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup. I faget håndværk & design har de lavet deres bud på et nyt skjold til hertugen, som de ved konkurrencens afslutning 8. april afleverede til Hertug Hans Festival.


 

"Eleverne har selv designet formen, skåret den ud i træ og designet motiver og tegn, som de har malet på. Og herefter blev våbenskjoldet limet sammen. Vi er stolte over resultaterne, og vi glæder os til at se, hvordan værkerne kommer til at præsentere sig ude i bybilledet", fortæller lærer Maria Thykjær fra Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup.


 

Dommerkomiteen bestående af kunstkender Lone Selmer, museumsinspektør Lennart Madsen, Museum Sønderjylland, Nynne Sanderbo fra Ehlerssamlingen, Inga Roland Lykke fra Haderslev Kommunalbestyrelses Kultur- og Fritidsudvalg samt Hertug Hans Festivals egen Anette Prip kommer da også ud på en svær opgave, når de skal finde de bedste.


Det handler nemlig ikke kun om æren, men også om præmier og oplevelser til hele klassen.


 

   

  Alle deltagerne må ruste sig med en smule tålmodighed. Vinderne bliver først offentliggjort i forbindelse med Hertug Hans Festivals store børnegilde fredag den 3. juni med flere end 1000 tilmeldte børn.


  Det sker ved en lille sejrsceremoni forud for ridderturneringen klokken 13 på ridderturneringspladsen i Damparken.

   


  Alle deltagere kan dog i måneden forud for Hertug Hans Festival vise deres familier og venner, hvad de har lavet.

  I samarbejde med Haderslev Kommune og Haderslev Butikker bliver skjoldene både udstillet i butikkerne og kommer også alle op at hænge som festlige bannere i gågaden.


   

  Hertug Hans Festivals formand, Anette Prip, glæder sig til at se bannerne blafre i vinden:

   


  "Med våbenskjold-konkurrencen har vi i Hertug Hans Festival ønsket at gøre noget særligt for at aktivere børnene og forene Haderslevs fortid med nutiden på en måde, som har fået børnene tid til at reflektere over, hvor de bor, og hvad der for dem er hjem – på akkurat samme måde som symbolerne i hertug Hans den Ældres våbenskjold. Derudover håber vi rigtig meget på, at bannerne også vil gøre det endnu mere hyggeligt at handle i byen, og at både byens borgere og gæster ser, at Haderslev by og kommune har rigtig meget at byde på," siger Anette Prip.


   

  Originalerne af alle skjolde kan ses i det store taffeltelt under Hertug Hans Festival fra den 3. til 5. jun