Nyheder

NYHEDER

21. maj 2018 - pressemeddelelse

Ny Martin Davidsen-roman lanceres ved Hertug Hans Festival


Kun sjældent bliver en ny dansk roman lanceret i Haderslev. Men det sker fredag den 1. juni, når forfatteren og foredragsholderen Martin Davidsens tredje spændingsroman i Tobias Rens-serien udkommer.

Læs mere

 


14. maj 2018 - pressemeddelelse

Eminente ildkunstnere fyrer op under Haderslev


Mester Peder og Ildknægten er sammen med brødrene Anton og Frederik - bedre kendt som Ilddrengene - klar til at fyre op under Haderslev ved Hertug Hans Festival. De er alle fyr og flamme.

Læs mere
28. april 2018 - pressemeddelelse

Ny hertug og dronning kaster glans over Hertug Hans Festival

Det bliver Niels Damkjær, Haderslev, og Kirsten Nissen, Stevelt ved Haderslev, der kommer til at kaste fyrstelig glans over Hertug Hans Festival fra 1.- 3. juni.

De træder til, efter at Erik Mynster efter 14 års tro tjeneste i 2017 valgte at abdicere. Ligeledes mente Eva Rasmussen, der i næsten lige så mange år har haft titlen som dronning, at tiden var inde til et tronskifte.

Læs mere


21. marts 2018


NordeaFonden bakker op om Hertug Hans Festival

Der var glade smil og stor taknemmelighed fra Herdis Fyhring Sørensen og Martin Mandau fra Hertug Hans Festivals bestyrelse, da de på vegne af festivalen 21. marts 2018 modtog 10.000 kroner fra NordenFonden. Pengene er øremærket en ridderturnering, der bliver afviklet under Hertug Hans Festival 1.-3. juni 2018. NordeaFondens bidrag er med til at sikre, at store og små under festivallen kommer til at møde europamesteren i ridder, Ridder Ole, og hans team af riddere og væbnere i Ildhesten. Hertug Hans Festival siger 1000 tak - og håber, at andre også vil bidrage til at gøre Haderslevs historiske festival endnu mere levende.


17. marts 2018 - pressemeddelelse


Historie i børnehøjde - Hertug Hans Festival har børnedag igen


1500 elever fra skoler i hele Haderslev Kommune tyvstartede i 2017 Hertug Hans Festival, da festivalen for første gang holdt en særlig børnedag.


Igen i år er alle elever fra 1.-5. klasse fra skoler i hele kommunen inviteret til en dag med masser af leg og læring i Damparken, når Hertug Hans Festival skyder festivalen i gang fredag den 1 juni.


Sidste år handlede det om 500-året for reformationen, i år er temaet børneliv i middelalderen og renæssancen. Var børn dengang børn eller var de små voksne? Lærte de at læse og skrive? Hvad fik de at spise – og var der egentlig tid til at lege? Det er alt sammen spørgsmål, som der vil blive sat fokus på ved børnedagen.


- Det handler om leg og læring, men først og sidst vil vi gerne give børnene en god og anderledes oplevelse og formidle Haderslevs meget spændende historie i børnehøjde, forklarer Hertug Hans Festivals formand, Anette Prip.


Programmet er endnu ikke helt færdigt. Fast står dog, at børnene vil blive mødt med masser af musik og gøgl, der formidler tiden for 450-500 år siden. Blandt andet vil de – og alle andre besøgende – kunne møde Instrumentmagerens Kone, der vil fortælle om og demonstrere, hvordan datidens musikinstrumenter så ud – helt uden el. Festivalen har igen i år allieret sig med Mester Peder & Ildknægten, der sammen med Moro sidste år opførte Lut og Luther – en musikalsk og anderledes historie om Martin Luther og hans teser. I år har mester med et glimt i øjet nye fortællinger på programmet.

Som noget nyt kan de ældste klasser tilmelde sig et Hertugdysten – et historisk orienteringsløb, hvor de skal bruge deres viden og samarbejdsevner til at løse en række opgaver.


- Desuden har vi en lang række meget dygtige aktører, der lever sig helt ind i tiden og kan svare på alle mulige spørgsmål fra børnene og deres voksne, siger Anette Prip, der håber, at det kan lykkes Hertug Hans Festival at skaffe finansiering til en ridderturnering, der som afslutning kan samle alle børn.


Børnedagen er et gratis tilbud for alle skoler. Der er i øvrigt gratis adgang for alle andre til det historiske marked, der begynder fredag klokken 9-18 og fortsætter lørdag 10-20 og søndag 10-16. Programmet vil blive offentliggjort på www.hertughansfestival.dk, når det er færdigt.


Alle skoler har fået en invitation, og det gælder om at være hurtig. Senest den 1. april, skal man have tilmeldt sig børnedagen. Lærere, forældre og børn kan finde yderligere oplysninger om børnedagen på www.hertughansfestival.dk

19. februar 2018


Hertug Hans Festival lancerer ny hjemmeside


Hertug Hans Festival har frisket sin gamle og slidte hjemmeside op med nyt domænenavn www.hertughansfestival.dk og et nyt og tidssvarende layout, der hurtigt og let kan give både gæster, sponsorer og aktører et overblik over festivalen. Siden vil løbende blive udbygget. I bestyrelsen håber vi, at alle vil tage godt imod den nye hjemmeside, som gerne skal fungere som en appetitvækker, så endnu flere får øjnene op for Hertug Hans Festival.

KONTAKT

Hertug Hans Festival

v/Anette Winther Prip

Klosteret 26

6100 Haderslev

anetteprip@hotmail.com

(+45) 2851 - 8507

FORENINGEN


Navn:

HERTUG HANS FESTIVAL


Bank:

Jyske Bank

Registreringsnummer: 7258

kontonr.: 0001370524


CVR:

nr. 3517 5520

VIL DU VÆRE MED


Har du lyst til at blive frivillig, optræde eller medvirke som aktør - eller sponsor.


Meld - og tilmeld dig på kontaktformular under kontakt. Vi svarer tilbage så hurtigt som muligt.

VI SES TIL HERTUGHANS FESTIVAL I HADERSLEV