Renæssancebuffet

KOM OG SPIS MED

Hertugen inviterer til fest med vildsvin, løjer og lystig musik


Der bliver skruet helt op for festblusset og humøret, når Hertug Hans Festival lørdag 1. juni klokken 19 inviterer godtfolk og småfolk til fest i det store telt i Damparken. Her serveres der ved et historisk taffel det allerbedste fra 1500-tallets farverige renæssancekøkken, godt krydret med finurlige gøglere, musikanter og små overraskelser undervejs.

 

Hertug Hans har i festaftenens anledning bestilt vildsvin til sine gæster, og hertugens køkkenchef – køgemesteren – følger befalingen. Hun har sammensat et festmåltid, der nok kan få mundvandet til at løbe. På menuen er der selvsagt saftigt vildsvin på spyd, og på festbordet vil gæsterne også blandt andet kunne finde veltiberedt postej af confiteret and, tidens kødtærte med kylling i svøb samt masser af rustik salat, brød, og til dessert frugttærte med mandler serveret med afdryppet tykmælk, skyllet ned med én af hertugens absolutte favoritdrikke, ludendrank.

 

Den krydrede hvidvin er et godt velsmagende supplement til øllet fra det lokale bryghus og vinen fra hertugens kælder, der kan tilkøbes.

 

Ved middagen vil Hertug Hans personligt byder til bords sammen med sin allerkæreste svigerinde, dronning Dorothea. Hertugen har bebudet, at han har lyst til at more sig. Han har derfor befalet Hertug Hans Festival om at supplere festtaflets lækkerier med lystig underholdning.


Festivalen har ikke tøvet og har truffet foranstaltninger til, at finurlige gøglere og musikanter slår gækken løs. For at løsslupne fruentimmere og feststemte mandfolk ikke skal vælte alt for mange borde og derved misfornøje hertugen, er Ridder Martin og hans svende blevet indskrevet for at sørge for god ro og orden.

 

- Ja, vi må se, om det med god ro og orden skulle lykkes i år. Den gode ridders svende kan være nogle værre gavtyve, og både holde dem i ørerne og vogte over ro og orden kræver derfor sit. Men ridderen har lovet mig, at han vil gøre sit bedste. Han har dog bedt om at få rådighed over en gabestok. Men lad os nu se, jeg nærer et stille håb om, at det måske i år lykkes os at afvikle taflet uden forstyrrelser, men jeg tør ikke give garantier, siger formanden for Hertug Hans Festival, Anette Prip med et skævt smil.

 

Hertugens taffelfest henvender sig til alle, og man kan komme uden forudsætninger. Anette Prip håber, at mange har lyst til at deltage - både med og uden historisk påklædning.

 

- Temafester er jo populære. Der er bierfest og karneval, hvor folk klæder sig ud og på – og for et øjeblik bliver en anden. Sådan er det også med vores temafest. Den handler blot om middelalder og renæssance. Alle kan være med på hver deres måde - om det er med strudhætte eller jeans. Folk kan komme, som de har lyst til. Vi skal bare have en skæg aften, hvor vi med god mad og underholdning vil forsøge at give nutiden et lille indblik i livet ved hertugens hof, siger Anette Prip.

 

 Efter taflet er der ildjonglering ved Mester Peder & Ildknægten i Damparken.


Køb billet til fest

med Hertug Hans

Pris: 195,00 kroner pr. person

Prisen inkluderer adgang til teltet, måltid, 1 glas ludendrank samt underholdning.

 

Billetter kan købes hos Arnold Busck, Apotekergade 13, 6100 Haderslev mod kontant betaling og Mobilepay (74362)

 

Eller ved ved tilmelding på nedenstående knap, hvor du angiver dit navn og hvor mange billetter, du vil have. Når pengene er indbetalt på festivalens konto: 7258 – 0001370524 – vil du få en kvittering – og billetterne vil blive lagt til side til afhentning under Hertug Hans Festival.

.


FESTMENUEN


Vildsvin at steege på spid

Røde Løg i Vinaigre med Urter


Confiteret Postei af And

Rustik Salat med Sommerkål, krydret med friske Krydderurter, Havtorn og Rosiner


Tærte, Kylling i Svøb af røget Flæsk og frisk Salvie

Puré af Ærter, Ingefær og frisk Mynte.


Rustikt brød - Kranse bagt af Spelt. 


Frugttærte med mandler,

afdryppet Tykmælk rørt med Vanilla


Hertil serveres et glas Ludendrank

KONTAKT

Hertug Hans Festival

v/Anette Winther Prip

Klosteret 26

6100 Haderslev

anetteprip@hotmail.com

(+45) 2851 - 8507

FORENINGEN


Navn:

HERTUG HANS FESTIVAL


Bank:

Jyske Bank

Registreringsnummer: 7258

kontonr.: 0001370524


CVR:

nr. 3517 5520

VIL DU VÆRE MED


Har du lyst til at blive frivillig, optræde eller medvirke som aktør - eller sponsor.


Meld - og tilmeld dig på kontaktformular under kontakt. Vi svarer tilbage så hurtigt som muligt.

VI SES TIL HERTUGHANS FESTIVAL I HADERSLEV